Digital Printing Solutions för tillverkande företag

Digital Printing Solutions för tillverkande företag

december 7, 2023 Av Av Kerstin Karlsson

För dig som har ett företag där ni sysslar med produkttillverkning är märkning viktigt. Förutom de olika reglerna som gäller för produktmärkning vill du säkert se till att etiketten ser snygg ut på produkten.

Märkning av produkter

Det finns flera olika lagar och regler för hur olika produkter ska märkas. Vill du sälja din produkt inom EU är det ett krav att följa just den lagstiftningen. Ta redan på vad som gäller för just din produkt innan du börjar med försäljning.

Idag gäller märkning för de flesta produktgrupper och för att undvika problem måste du ha koll. För att kunden ska förstå vad produkten innehåller är det också viktigt att vara tydlig. Många vill snabbt kunna hitta ingredienser, bäst-före-datum och annan viktig information. Vill du ha professionell hjälp här, rekommenderar vi att ta hjälp med dina etiketter på domino-printing.com.

Lokalproducerat

För många är det viktigt att välja produkter som är närproducerade. Är du angelägen om att nå den kundgruppen är det viktigt att tydligt skriva ut produktinformationen på etiketten. Har du en lokalproducerad produkt med ordentlig märkning kan du snabbt öka din omsättning genom att skriva ut det på etiketten. Många affärer väljer också att ta in produkter från lokalproducenter istället för att importera produkter längre ifrån.